Екстремните селфита: Нужда от внимание, търсене на идентичност…

Play Video

Човек не трябва да рискува живота си за тъпотии като селфита, ако не е подготвен за това. Господ ни е дал този живот за важни неща. Това подчерта бизнесменът и продуцент Кирил Вълчев–Скалата, след като деца увиснаха от покрива на 16-етажен блок в Пловдив, за да си направят зрелищни клипчета и снимки. Полицията започна разследване по случая.

Още по темата
Смъртоносна игра! Дете виси от 16-етажен блок в Пловдив (18+)
Преди по-малко от година дъщерята на Кирил Вълчев също си направи опасно селфи. Той обясни, че дъщеря му е акробат и е сред хората, които имат различни възможности от останалите.

“Мястото, на което прави това шоу не е екстремно, защото на около метър има площадка, ако случайно падне. Не може да ограничаваме всички и да живеем в общество на страх. Като не можеш да правиш нещо, седиш си вкъщи и си знаеш мястото”, уточни Вълчев в “България сутрин”.

По думите му животът е изкуствен, хората не са щастливи и живеят зле. Кирил Вълчев смята, че светът е грешен, хората искат да почувстват нещо истинско и затова прибягват до екстремните селфита.

“Думата “внимание” мотивира младежите да правят тези безумни снимки. Има липса на диалог, търсене на идентичност. Копират се един друг, не са склонни да слушат авторитетите”, обясни пред Bulgaria ON AIR психологът Полина Василева.

Тя се съгласи, че заобикалящата среда е голям фактор, но подчерта, че родителят е този, който би могъл да има контрол на средата.

“Добре е родителите да говорим “до посиняване”. Отделяйте им време, наблягайте на качеството”, посъветва тя.

“Децата са зарязани, гледат ги някакви чужди хора, родителите правят кариери, накрая не познават децата си. Децата си мислят, че ще бъдат звезди в този електронен свят. Семейството е унищожено, всеки се развежда. Светът отива към своя край”, заключи песимистично Кирил Вълчев–Скалата.