КРАСОТА– що е То? (за самобичуването на българската жена или как сами да си сложите етикет)

Провокирана съм от поредната  среща в кабинета си с жена, която вярваше, че красотата се крие в „перфектната опаковка”, а щастието в умението да си „забавна и лека (в смисъла на ненатоварваща) компания”.

Видяхме се за пръв път преди 3 месеца. Днес поисках и получих разрешение от нея да опиша художествено и без много компрометиращи детайли, нашия общ път, в който тя сама прави своите крачки и стига до прозрения. Моята роля е на проводник, мини патерица за временно ползване

Прииска ми се  най-вече да изразя оптимизма и радостта си от нейното бавно, но плахо разцъфване. Досега можех да я определя като изгубена, скептична, дребнава, неуверена, повърхностна, подценяваща и надценяваща се едновременно. Липсваща от самата себе си.

След днешния ден вярвам, че ще ми се довери, че е Свещена. Ще иска да се запознае с другите жени, които живеят в нея и във всяка една от нас и да ги развие. Да усъвършенства качествата си за сметка на визията. Да поиска да „Бъде“, вместо да „Изглежда като че ли“.

Предстои ни да се срещнем с:

 • Чуващата Жена
 • Балансираната Жена
 • Просветлената Жена
 • Прощаващата жена
 • Творящата Жена
 • Любящата Жена
 • Уважаващата себе се, Жена
 • Крехката, но не обезличаваща се, Жена
 • Търпеливата и грижовната, Жена
 • Непредсказуемата Жена, която не доскучава

„Няма нищо по-рядко, нито по-красиво от женско същество, неоправдаващо себе си; уютно в съвършеното си несъвършенство. За мен това е истинската

същност на красотата.“

 

 

 (Стийв Мараболи)

 

При предишната ни среща я помолих да донесе своя снимка от преди вманиачаването й по външния вид и идеите за перфектност.

И ето ни днес. Тя (ще я наричам М.А.) седи на шоколадовия ми диван -за клиентите. Цвета на кожата й е „точния” – соларено придобит. Устните – подплатени изкуствено, бръчките опънати. Гърдите – след трета смяна на импланти, почти перфектни, до скоро говореше за нужда от следваща интервенция.

Винаги идва при мен преди тренировка. Не е закусвала, защото така й е казал инструктора. Ще гори повече калории, ако тренира на гладно. Нервна и се ядосва на себе си, че е такава – „нервачка”. Не й хрумва, че тялото й и мозъка се нуждаят от хранителни вещества, за да е по-спокойна. Нищо подобно – тялото има нужда от здраво натоварване, за да бъде перфектно – като на еди коя си.

Защото после – след 20.00 й предстои поредната празна вечер, в която тя ще облече изтезаното си тяло в правилния тоалет и ще събере всичките си останали сили, за разходи опаковката си в новата рокля сред други себеподобни изтерзани души. Ще имитират веселие и доволство от живота. Имитаторки цял живот. За да е по-лесно.

После, после….става трудно да заспят, ще пият вино или нещо по-твърдо. Някой друг сериал. Без да е много замислящ.

„Красотата се превръща в проблем за жената само в два случая – когато я няма, а и когато освен нея няма нищо друго“ (Моника Белучи)

М.А. се обиждаше много яростно, че „хората с лекота слагат етикети на такива като нея”. И знаеш ли защо? Защото имам силиконов бюст, перфектна прическа, нокти, поддържано тяло, скъпи дрехи”.

„Яд ги е…..продължава да реди тя и днес, завиждат, че съм красива и ме обезпечават.”

Наблюдавам измъчената й физиономия, стегнатото от безпокойствие и напрежение тяло, празните очи. Мисля си….не си ли слагат сами етикетите тя и жените от тази „порода”. Ясно ми е, че се самонаказват. Че им липсва нещо съществено и то няма как да бъде набавено чрез имплантирани части по тялото и перманентно самоизтезание над телата и душите им. Искам да я поведа към размисъл в тази посока…за липсата, но да не давам отговора вместо нея.

„Красотата е самоусещане и то се отразява в очите ти. Тя не е физическо явление“ (София Лорен)

Моля я да извади снимката, която е приготвила. Тя е перфекционистка. Винаги изпълнява домашните си. Иска да се хареса. Да МИ се хареса. Така, както прави и в живота. С всички. Играе го Добричка. „Но мога да бъда и кучка” – добави в една от предните ни срещи – гордо.

На снимката е тя, преди 5 години. ( В момента е на 39 год) . Облечена в рокля на цветя, със свободно паднала коса и сладолед в ръка. В парка. Усмихната. Различна.

Подавам й огледало……казвам, че вместо „открий разликите”, с нея ще трябва да играем на „намери приликите”.

Тя се сепва и ме поглежда, първо с раздразнение, след това с нервен смях, накрая отпусна огледалото на коленете си и въздъхна тежко. Някъде много от дълбоко, под гърдите, отрони вопъл, текнаха и сълзите. Помолих я да не ги спира и я уверих, че е красива – такава – с разтекла се спирала, подпухнали клепачи и влажни очи.

Очите! Очите от снимката бяха говорещи. Те излъчваха сияние, радост и жизненост. Сякаш те приканваха да искаш да общуваш с тях, да ги разгадаеш, да ги поканиш на танц или разходка по брега на морето. Бяха Живи.

 • Какво от теб тогава липсва тук и сега?….попитах М.А. , когато вълната на плач отмина– погледни се отново, сега в огледалото и там, преди 5 години.
 • Аз. Аз липсвам. Мен ме няма.

И беше абсолютно права. Когато човек не знае кой е, и няма своя център, той се лута от крайност в крайност. Млади момичета и зрели жени се превръщат в гротески, опитвайките се да си привнесат стойност „отвън”, защото не вярват, че си струват „отвътре”.  Плащат прескъпа цена за „лесен” живот, раждат деца, поддържат лустрото , имитират Себе си, тъй като не знаят Кои са.

Очи – празни. Уста – изкуствено разчекнати в усмивка или несъзнато стиснати в напрегнато очакване. На нещо. Да се случи. Ей така. Някак. Без тяхно участие. Да бъде като благодарност, награда – за канските усилия, кото са полагали да бъдат най-лъскавия целофан на безвкусния бонбон.

Какво е разочарованието, когато бъдат заменени със следващия такъв бонбон? Огромно! От кого мислите са разочаровани..всъщност? От себе си. Как се справят? С повече мазохизъм! Още подобрения! Диети, спорт и още тоалети.

Пълнят дупки в зеещата си душа, а от там навява същия студ и мрак , като от очите им. Хлътнала душа. Безизразна.

 • Що е то красотата? – питам М.А. – Откъде мислиш, че се взема тази харизма, лъхаща от снимката ти?

Вдига рамене – „Незнам”.

Научила се е да казва „незнам”. Често. Така изглежда безпомощна. Заучено безпомощна. Буди желание да я закрилят. Но и се отдалечава от срещата със Себе си. Защото непрестанно се разтваря  в другите. От страх. От неувереност. От липса на Любов към Себе си. „Незнам” те лишава от възможността да сгрешиш. Тя не иска да греши. Това ще е поредното доказателство за нея, че не струва (както тя мисли за себе си).

Днес си тръгна доволна…..някак смирена и с наченки на блясък в очите. Сподели, че първото нещо, което ще направи е да си купи сладолед. Шоколадов. Вечерта ми писа. Не е спортувала. Купила си е книга. Беше останала у дома сама със себе си и без грим.

„Грижата за  красотата започва от сърцето и душата, иначе никаква козметика не помага!”  (Коко Шанел)

 

Час по-късно аз пиша тези редове на размисли и страсти.

Красотата може ли да се направи? Не.

Тя няма нищо общо с „поддръжката”. Тя е вътрешно състояние. На духа.

Тя е онази искра в очите от снимката.

Онзи характер на буйната, непокорна коса – пак от снимката.

Онази усмивка на устата с розово червило, наслаждаваща се на шоколадовия сладолед – от снимката.

На лицето с естествен момичешки тен – различен от цвета на канапето в кабинета ми и на шоколадовия сладолед от снимката.

Красотата е отражение на радостта. Щастието ни прави красиви. Щастието си го правим ние. Нещастието също.

Избор. Всичко се свежда до това да избереш да бъдеш щастлива. И да започнеш да правиш своето щастие, което ще сътворява красотата ти отвън и ще те озарява навред.

А не обратното –  да правиш изкуствената красота отвън, убивайки бавно но сигурно  душа, тяло , дух и ум.

Ти избираш.

Аз ли…….аз те разбирам. От личен опит. Не те съдя. Бих искала да ме удостоиш с честта да съм на първия ред, когато Сама решиш да си отлепиш етикета, който Сама си избрала да си сложиш. Когато спреш да търсиш виновни извън себе си, решения извън себе си, щастие, мир и любов – извън себе си. Когато дръзнеш да ги намериш вътре – В теб.

Да ти ръкопляскам ли? На крака? Бурно и екзалтирано?

Не. Ще ти се поклоня. В тишина.

Вероятно….няма да се удържа и ще пусна някоя сълза. Ще обичам теб и избора да се обичаш.

Запали страстта у себе си и никога повече не й позволявай да угасне. Намери се, заедно с онова, за което ще гориш.

Вярвам в теб!

 

„Страстта е най-красивия грим за една жена” (Ив Сен Лоран)

 

Pollini

Жена преди всичко

Психолог и писател

Comments 70

 1. Sulema Sheild
  29.04.2021

  I always was concerned in this subject and still am, thankyou for putting up.

  http://www.froleprotrem.com/

 2. storno brzinol
  15.05.2021

  Hiya, I’m really glad I have found this info. Nowadays bloggers publish just about gossips and internet and this is actually irritating. A good site with exciting content, that’s what I need. Thank you for keeping this web-site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Can’t find it.

  http://www.stornobrzinol.com/

 3. Harry
  21.06.2021

  After going over a handful of the blog articles on your blog, I really appreciate
  your technique of writing a blog. I book-marked it to my bookmark website list and will be
  checking back in the near future. Take a look at my
  web site too and let me know your opinion.

  My web blog; Rachele

 4. Shellie
  21.06.2021

  I am extremely inspired together with your writing talents and also
  with the layout on your blog. Is that this a paid topic or did you modify it
  your self? Anyway stay up the excellent quality writing, it’s uncommon to see a great weblog like this one today..

  Check out my web blog :: mpc-install.com

 5. Florian
  22.06.2021

  Hi! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be
  okay. I’m undoubtedly enjoying your blog and look forward to new
  updates.

  Look into my blog – Taxi Glasgow Airport to Fort William

 6. Gordon
  22.06.2021

  Hurrah, that’s what I was looking for, what a material!
  existing here at this web site, thanks admin of this web site.

  Look into my web-site … Aurelia

 7. Terra
  22.06.2021

  I couldn’t resist commenting. Perfectly written!

  Feel free to visit my webpage … Breeze Tec

 8. Efrain
  22.06.2021

  For most up-to-date news you have to pay a quick
  visit internet and on web I found this web site as a most
  excellent site for latest updates.

  Stop by my web page: Dalton

 9. Karol
  22.06.2021

  This design is wicked! You obviously know how to keep a reader
  entertained. Between your wit and your videos,
  I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job.
  I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it.
  Too cool!

  Here is my website; Quit Smoking CBD Gummies

 10. Evie
  22.06.2021

  I do trust all the ideas you have offered on your
  post. They are really convincing and will certainly
  work. Nonetheless, the posts are too short for novices.
  May you please prolong them a bit from subsequent time? Thanks for the post.

  my web site: Keto Premium Shot Reviews

 11. Alva
  22.06.2021

  It’s going to be ending of mine day, however before
  end I am reading this fantastic post to increase my knowledge.

  Also visit my blog – Burst Audio

 12. Clement
  22.06.2021

  Very good visual appeal on this web site, I’d
  value it 10.

  Here is my blog post … Prima Fresh Keto Reviews

 13. Eddy
  22.06.2021

  You can definitely see your skills in the work you write.
  The sector hopes for more passionate writers such as
  you who aren’t afraid to mention how they believe.
  At all times go after your heart.

  Feel free to surf to my webpage; Nuubu Detox

 14. Wilda
  22.06.2021

  Some genuinely nice and utilitarian info on this internet site, as well I believe the pattern contains
  good features.

  My web blog Monster FX7 Pills

 15. Oren
  22.06.2021

  Do you mind if I quote a couple of your articles as long as
  I provide credit and sources back to your blog?
  My blog is in the exact same niche as yours and my visitors would genuinely benefit from some of the information you provide here.
  Please let me know if this alright with you. Regards!

  My website … Ok388apk

 16. Mckinley
  22.06.2021

  Greetings! Very helpful advice within this article!
  It’s the little changes that will make the most significant changes.
  Thanks for sharing!

  Here is my web site ACV Advanced Gummies Reviews

 17. Judi
  22.06.2021

  Hi, i feel that i saw you visited my web site thus i came to ?return the prefer?.I’m attempting to
  to find issues to improve my website!I assume its ok to use a few of your concepts!!

  Feel free to surf to my blog … Fern

 18. Grace
  22.06.2021

  Hi there just wanted to give you a quick heads up.
  The words in your article seem to be running off the screen in Internet explorer.
  I’m not sure if this is a format issue or something to do with browser compatibility but
  I figured I’d post to let you know. The style and design look great though!
  Hope you get the problem resolved soon. Cheers

  Here is my website: Keto Premium Shot Reviews

 19. Charity
  22.06.2021

  I actually wanted to write a brief comment in order to express
  gratitude to you for all of the remarkable instructions you are posting on this site.
  My time intensive internet investigation has
  finally been paid with beneficial points to go over with my company.
  I would admit that we visitors are undoubtedly lucky to be in a very good network with very many
  brilliant professionals with very beneficial suggestions.

  I feel pretty blessed to have encountered your web site
  and look forward to many more fabulous moments reading here.
  Thank you again for everything.

  my homepage Tri-Bol Testo Male Enhancement

 20. Lowell
  22.06.2021

  I love forgathering useful information, this post has got
  me even more info!

  Also visit my web page: Trevor

 21. Susan
  22.06.2021

  I think you have remarked some very interesting points, appreciate it
  for the post.

  My blog; EZ Shred Keto Diet

 22. Lieselotte
  22.06.2021

  Hi there superb blog! Does running a blog similar to this take a
  great deal of work? I’ve no knowledge of computer programming but I was hoping to start my
  own blog in the near future. Anyways, should you
  have any recommendations or techniques for new blog owners please share.
  I know this is off subject however I just wanted
  to ask. Many thanks!

  Here is my webpage – casino slots money

 23. Therese
  22.06.2021

  I just could not leave your website prior to suggesting that I actually enjoyed the usual information an individual provide on your guests?
  Is going to be again ceaselessly to check up on new posts

  Feel free to surf to my site https://mpc-install.com/punbb-1.4.6/viewtopic.php?id=497476

 24. Frankie
  22.06.2021

  Hello.This article was extremely remarkable, especially because I was investigating
  for thoughts on this subject last Monday.

  My site; Prima Fresh Keto Fortified Blend

 25. Casie
  23.06.2021

  Hi there just wanted to give you a quick heads up. The words in your content seem to be running off the screen in Safari.
  I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with internet browser compatibility but
  I thought I’d post to let you know. The style and design look great though!
  Hope you get the problem fixed soon. Many thanks

  Here is my webpage – Keto Premium Shot Reviews

 26. Veta
  23.06.2021

  I simply wanted to write down a quick message to thank you for
  all of the pleasant solutions you are posting on this website.
  My long internet research has at the end been recognized with
  brilliant knowledge to share with my two friends. I would tell
  you that many of us website visitors actually are truly endowed to live in a really good community with so many marvellous people with useful ideas.

  I feel truly grateful to have used your web page and look forward to tons of more brilliant minutes reading here.

  Thanks a lot once again for a lot of things.

  Here is my web-site Keto Premium Shot

 27. Vern
  23.06.2021

  We are a group of volunteers and starting a brand new scheme
  in our community. Your site offered us with valuable info to
  paintings on. You have performed a formidable process and our whole community will probably be grateful to you.

  Here is my blog post; http://www.craksracing.com

 28. Johnson
  23.06.2021

  I really enjoy examining on this internet site, it holds good blog posts.

  Here is my page :: Prima Fresh Keto Blend

 29. Jett
  24.06.2021

  Thanks for ones marvelous posting! I seriously enjoyed reading it, you will be a great author.I will be sure to bookmark your blog and will come back from now on. I want to encourage you
  to continue your great work, have a nice weekend!

  My homepage; Concetta

 30. Salvador
  24.06.2021

  I am sure this piece of writing has touched all the internet
  people, its really really good post on building up new
  weblog.

  Also visit my blog post Electro Hard Reviews

 31. Richelle
  25.06.2021

  Nice post. I was checking continuously this weblog and I’m impressed!
  Extremely helpful information specifically
  the ultimate section 🙂 I care for such information a lot.

  I was seeking this certain information for a very long
  time. Thank you and good luck.

  Feel free to surf to my site – Breeze Max Reviews

 32. Israel
  25.06.2021

  I know this web page presents quality based content
  and other information, is there any other web page
  which provides such things in quality?

  Look at my web page – https://mpc-install.com/

 33. Jayson
  30.06.2021

  Great goods from you, man. I have understand your stuff previous
  to and you are just too magnificent. I actually like
  what you have acquired here, certainly like what you are saying and the way in which
  you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it sensible.
  I cant wait to read much more from you. This is really a terrific web site.

  my web page :: www5c.biglobe.ne.jp

 34. Andrea
  30.06.2021

  Aw, this was an exceptionally nice post. Spending some time and
  actual effort to produce a superb article? but what can I say?
  I put things off a lot and never seem to get nearly anything done.

  My blog; Helio CBD Reviews

 35. Jeramy
  30.06.2021

  I’m not sure exactly why but this blog is loading incredibly slow for me.
  Is anyone else having this issue or is it a issue on my end?
  I’ll check back later on and see if the problem still exists.

  my blog – kannikar.com

 36. Leslee
  30.06.2021

  Some really interesting information, well written and loosely user friendly.

  My page Becky

 37. Forrest
  30.06.2021

  Hey are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up my own. Do you need any coding knowledge to make your own blog?
  Any help would be really appreciated!

  my webpage: webpage

 38. Justina
  30.06.2021

  You completed several good points there. I did a search on the matter and found most persons will go along with with your blog.

  Here is my blog: Rosaura

 39. Ana
  01.07.2021

  Hey there! I know this is somewhat off topic but I was wondering
  if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form?
  I’m using the same blog platform as yours and I’m having difficulty finding one?
  Thanks a lot!

  Have a look at my web-site Libby

 40. Laurinda
  01.07.2021

  Awesome! Its genuinely amazing paragraph, I have got much clear idea about from
  this paragraph.

  My web blog … http://cgi.www5c.biglobe.ne.jp/

 41. Mitch
  01.07.2021

  Hello, I want to subscribe for this blog to get hottest updates, so where can i do it
  please help.

  Here is my homepage; web page

 42. Regena
  01.07.2021

  I believe you have mentioned some very interesting points, thanks for the post.

  Feel free to visit my web blog – forum.viemu.club

 43. Lela
  01.07.2021

  Woh I your blog posts, saved to bookmarks!

  Also visit my site: cgi.www5a.biglobe.ne.jp

 44. Davidted
  07.07.2021

  can you buy stromectol over the counter stromectol – ivermectin cream

 45. Davidted
  08.07.2021

  ivermectin 10 ml ivermectin for humans for sale – ivermectin topical

 46. Carl
  10.07.2021

  Hi! I know this is somewhat off-topic however I needed to ask.
  Does operating a well-established website such as yours take a large amount
  of work? I am brand new to blogging but I do write in my diary on a daily basis.
  I’d like to start a blog so I can easily share my experience and feelings
  online. Please let me know if you have any recommendations or tips for brand new aspiring blog owners.
  Appreciate it!

  Also visit my website Arctic Air Chill Box

 47. Michal
  10.07.2021

  If you are going for finest contents like I do, only visit this website daily for the reason that it gives quality contents, thanks

  Here is my web site – Zenzi CBD Hemp Gummies

 48. Layla
  10.07.2021

  Hi, i feel that i saw you visited my blog thus i came
  to ?go back the choose?.I am trying to in finding issues
  to enhance my web site!I guess its adequate to make use of
  some of your concepts!!

  Also visit my website – TechPro Wifi Booster Reviews

 49. Malinda
  10.07.2021

  I am also commenting to let you be aware of
  of the outstanding encounter my cousin’s child obtained viewing your
  web site. She realized many details, including what it’s
  like to possess an awesome teaching character to let
  folks really easily know a variety of tricky topics. You actually surpassed our own expectations.
  Many thanks for offering these great, trustworthy, explanatory and as well as unique tips on your topic to Emily.

  Here is my web-site; Blaux Classic Desktop AC

 50. Carmelo
  11.07.2021

  Excellent, what a web site it is! This weblog gives helpful facts to us, keep it up.

  Also visit my site: Zenzi CBD

 51. BrendanApamy
  11.07.2021

  treatment with drugs: natural remedies for ed problems – erectile dysfunction medication

 52. Zelma
  11.07.2021

  I have to voice my gratitude for your kind-heartedness
  giving support to all those that require guidance on in this content.

  Your real dedication to passing the message along
  appeared to be quite informative and have always encouraged
  some individuals like me to reach their pursuits. Your informative useful information signifies a lot a person like me and
  substantially more to my colleagues. Thank you; from all of us.

  Feel free to surf to my web-site – XTRM Life Keto Ingredients

 53. Justine
  12.07.2021

  I’ve read some excellent stuff here. Definitely worth bookmarking for
  revisiting. I wonder how so much attempt you set to make any such great informative site.

  Also visit my webpage – Ice Box Air Cooler

 54. Sasha
  12.07.2021

  Great post, you have pointed out some good details, I likewise believe this is a very superb website.

  My web page Testo Fit Extreme Reviews

 55. BrendanApamy
  13.07.2021

  top ed drugs: treating ed – the canadian drugstore

 56. Jolene
  13.07.2021

  This site was… how do you say it? Relevant!!
  Finally I’ve found something which helped me. Many thanks!

  Visit my web site lysto-forum.tue-image.nl

 57. Debbra
  14.07.2021

  Hi I am so thrilled I found your weblog, I
  really found you by mistake, while I was browsing on Digg for something else, Nonetheless I am here now
  and would just like to say many thanks for a marvelous
  post and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don?t have
  time to read through it all at the minute but I have
  saved it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read
  much more, Please do keep up the great b.

  Here is my web page :: Testo Fit Extreme Ingredients

 58. Geraldo
  14.07.2021

  This is my first time pay a quick visit at here and i am in fact happy to read all at single place.

  my webpage http://www.fotosombra.com.br

 59. Melody
  14.07.2021

  I used to be able to find good advice from your blog posts.

  Also visit my page – Viag Rx

 60. Michell
  14.07.2021

  That is a really good tip especially to those new
  to the blogosphere. Simple but very precise info? Thanks for sharing this one.
  A must read article!

  Also visit my site; BodyCor Keto

 61. Saul
  16.07.2021

  fantastic publish, very informative. I’m
  wondering why the opposite experts of this sector don’t notice this.
  You should proceed your writing. I am confident, you have a great readers’ base already!

  Feel free to surf to my blog post :: https://bbs.yunweishidai.com/forum.php?mod=viewthread&tid=1472387

 62. PeterGuamn
  17.07.2021

  over the counter viagra viagra without a doctor prescription – best place to buy viagra online

 63. Lawerence
  18.07.2021

  Oh my goodness! Amazing article dude! Thanks, However I am having troubles with your RSS.
  I don?t understand why I am unable to join it.

  Is there anyone else getting identical RSS problems? Anybody
  who knows the answer can you kindly respond? Thanx!!

  Also visit my website … http://webboard.bbgun.pro/index.php?action=profile;u=99052

 64. PeterGuamn
  18.07.2021

  viagra price blue pill viagra – viagra over the counter walmart

 65. Moshe
  19.07.2021

  Genuinely when someone doesn’t know then its up
  to other viewers that they will assist, so here it occurs.

  My blog post – SoloVolt Charger

 66. WayneGom
  20.07.2021

  generic cialis canadian how to buy cialis online from canada – buy cialis in miami

 67. Marissa
  20.07.2021

  You can definitely see your enthusiasm within the paintings you write.

  The sector hopes for even more passionate
  writers such as you who are not afraid to say how they
  believe. At all times go after your heart.

  Also visit my blog post Allura Fresh Cream Reviews

 68. Lidia
  20.07.2021

  Thank you for sharing with us, I conceive this website truly stands out :D.

  Also visit my site … Eggplant Explosion Ingredients

 69. Angus
  21.07.2021

  I was able to find good info from your content.

  My web-site :: Mack And Sons CBD Oil Review

 70. Annett
  21.07.2021

  Good web site you have here.. It?s difficult to find high
  quality writing like yours nowadays. I honestly appreciate people like you!
  Take care!!

  My webpage; MaxBrute Male Enhancement

Write a comment