Що е то ЖенаТА? Жената в Полет, жената Алфа

Що е то ЖенаТА? Жената в Полет, жената Алфа

Здравей, спътнико в приключението, наречено Живот,

Днес, ще ти говоря за ярката Жена, онази с характер и собствен привкус.  За жената Алфа.

С „Алфа” в животинския свят или човешкия, обозначаваме индивид, който е по природа водач. Такъв, който се отличава от другите със своите качества – ярки, доминиращи, позитивни.

Такава жена трудно може да бъде сломена, да остане незабелязана, да попадне някъде, без да завърти атмосферата вълшебно. Тя го носи у себе си, нямайки за самоцел да се набива на очи, просто защото не й е необходимо. Дори с ниска енергия понякога и изтощена, тя излъчва класни вибрации към външния свят, и той не остава безразличен за нея.

Силна по характер, уверена в себе си, напълно способна да държи живота си под контрол, като загърбва негативното (но стремейки се да се поучава от него) и да се съсредоточава върху положителното и градивното.

1.По природа самоуверена, алфа жената без усилия мотивира останалите да я следват. Тя вдъхновява със самата себе си.

Без да й се налага да става гротеска или да се държи изкуствено, тя излъчва устрем и позитивност – идва й напълно естествено, отвътре. И не, това не е болна амбиция за чуждо признание. Това е всичкото признание на света, което тя знае, че ако реши – ще получи на мига. Просто защото го заслужава.

 1. 2. Без да й се налага да прави нещо, което не й е в природата, алфа жената притежава сила на характера, която й позволява да бъде успешна там, където останалите или се провалят, или се отказват още в началото. Тя е балансирана и знае, че колелото на живота се върти без да е необходимо да полага свръх-усилия и самоунищожителни напъни за това.
 2. На Жената в Полет не й се налага да се „продава” и да проправя своя път – тя е естествено харесвана, защото се отнася към всички с уважение, но и с ясното съзнание за своята висока стойност.

Когато взаимодейства с хора, ценящи качествата като достойнството й и нетипичната мъдрост, тя често има предложения за подкрепа. Уважават я точно заради това, че има автентично лице и знае цената си.

 1. Без да е язвителна или много груба, алфа жената винаги казва нещата каквито са. Откровеността й, дори когато говори болезнени истини, е високо ценена от околните и й носи тяхното уважение.
 2. Силна и уверена в себе си, тя не се страхува да се изправи и пред най-неприятната истина. 
 3. Алфа жената посреща позитивно критиката, но не обръща внимание на негативния критицизъм – винаги прави разликата между двете. Разбрала е, че всяка критика цели да обърка, разклати и да сее съмнение.

Затова е развила безпогрешни радари за добронамерената мълчалива подкрепа, облечена в действия и придружена с минимум словесни напътствия. И се пази всячески от упреци, наставления и непоискани съвети, които не й помагат с нищо.

 1. Винаги гледаща трезво на живота, алфа жената знае кога да говори и кога да замълчи. Защото е наясно, че изходът от всяка ситуация зависи от подхода ти към нея.
 2. ТЯ е уверена в себе си, винаги! Никога не следва чужди разбирания и е щастлива такава каквато е. 
 3. Съзнавайки, че липсата на сигурност и увереност подхранват съмненията у хората наоколо,  ЖенаТА не допуска да бъде уязвена от друг човек, независимо от това как той (или тя) изглежда или какви успехи е постигнал(а).

Вярва, че когато някой иска да й помогне, ще го направи с уважение , зачитайки нейната гордост и не би я накарал да се чувства уязвена.

Ако искате да подкрепите такава жена, не я карайте сама да си избира подаръците или да мисли в какво нейно начинание би искала да се  инвестира. Разберете мечтите й, вижте за какво гори в мислите си и го направете без да я питате. Като най- искрения дар, зачитащ нейната светлина.

Тя разпознава безпогрешно жестовете, идващи дълбоко от сърцето и знае как да изпитва благодарност. И най-вече – никога няма да съжалите, защото тя просто ще сбъдне мечтата си и ще ви накара да се гордеете с нея.

 1. Тя е напълно убедена, че всичко в нея е „възможно най-добрата версия” и нищо не се явява нейна реална конкуренция.
 2. Умееща да излиза и от най-сложната и конфликтна ситуация,  женаТА знае точния момент кога да прекъсне една безперспективна връзка или приятелство и кога да се откаже от една сделка.
 3. Тя знае съществените разлики между разумния компромис и това да се предадеш (заради страх, скука или друго) – независимо дали става дума за личен живот или кариера.

 

 1. Алфа жената никога не използва другите, още по-малко за да постигне своя користна цел. Мотивите й винаги са ясни и тя е готова да дава без да очаква нещо в замяна. 
 2. По отношение на тези, които я заобикалят – семейство, приятели, и колеги, тя винаги очаква те да вярват в себе си, точно толкова колкото е нейната вяра в собствените й възможности.
 3. За Жената в полет е нещо съвсем естествено да гледа на проблемите в перспектива, да подхожда открито към тях и да ги решава без усложнения. Готова е да се изправи срещу всяко предизвикателство, независимо колко трудно преодолимо изглежда то.
 4. Комуникирайки лесно с хората около себе си, ЖенаТА не оставя място за съмнения и погрешно разбиране. Нейното мото е да пита преди да прави изводи и това е едно от нещата, които я правят отличаваща се. 
 5. Алфа ЖенаТА е отдадена изцяло на това, което иска. Тя има ясна представа за своите цели и върви уверено към осъществяването им. Същевременно умее да посреща неуспехите с разбиране, като нормална част от живота. Затова възприема дори и провала като добър начин да се поучи и мотивация да се справи по-добре следващия път.
 6. За алфа жената емоциите не са неин враг, те са нещо, което тя развива перманентно и в перспектива. Затова за нея не е трудно понякога да бъде много над нещата, както и да допуска в друг момент да бъде уязвена и слаба. Тя съзнава, че истинската сила идва от уроците, които получава в тъмните мигове от живота. И понеже е човек на правенето, е наясно, че само онзи , който НЕ прави неща, не греши и не ближе рани. Затова опитва без страх.
 7. Да балансира между работата и личния живот е като играчка за алфа жената. Тя осъзнава нуждата и от двете, като се фокусира върху всяко от тях в правилния момент. Искрено не разбира жените, които не могат да се справят дори само с една от тези роли или пък се крият зад нея и сами избират да стоят в зависимост. Става й тъжно, когато се сблъсква с посредствени отношения, които кухи двойки избират да наричат любов или брак, вместо с истинското им име – САМОТА. 
 8. Поучавайки се от миналото, тя знае, че не бива да съжалява за нищо. Отнася се към всеки житейски урок както следва – прегръщайки всяка нова възможност, която животът й предлага, да се усъвършенства. Алфата жената не позволява миналото да й тежи. Тя е силна и устойчива спрямо трудностите. Винаги гледа на нещата от нова ъгъл. Ако се случи все пак миналото да я догони, тя му посвещава ден, два три…..да й погостува, да потъгуват и после с любов го изпраща да си ходи. 
 9. Лошите дни са неминуема част от живота на всеки. Жената в Полет разбира идеално това и не позволява негативното да управлява отношението й към нещата наоколо. Благодарение на своята сила и вяра, тя знае как да страни от неприятното и да връща позитивното в живота си – защото винаги идва по-добър ден, стига да поискаш и да положиш усилия.

Полина Василева,

Pollini – Жена преди всичко.

t’s time to take care of your health now! All you need to do is just send us a message via the form below.