ПАЗЕТЕ СИЛНИТЕ ХОРА

 

Силните хора са много по-беззащитни от слабите. По време на урана гъвкавия клон се вие и гъне, а коравият прост се чупи. Завинаги. Така казват китайците, а те знаят какво говорят.

Силните хора не отговарят за себе си. Не отговарят и за близките си. Те отговарят за целия свят, който се намърдва в тяхната орбита. Защото силата има притегателно свойство /те привличат към себе си като магнит/ . Така казват физиците, а те знаят какво говорят.

Силните хора не са по-здрави, нито по-стабилни от останалите. Просто те са категорично наясно, че нямат право да припадат и да  пропадат, докато от тях някой все още зависи. Те са сппособни по време на масиран инфаркт да скочат във водата и да спасят давещото се дете, да го долвекат до брега, да се уверят, че е в безопасност, и чак тогава да издъхнат. Така казват медиците, а медиците са видели в практиката си в пъти повече чудеса от китайците и физиците взети заедно.

Чудесата са специалитет на силните.

А, и още нещо. Силните хора са много самотни. И това не е защото не могат да понасят никой около  себе си. Просто…..нали те са силните!?

На никой не му идва на ум, че и те се страхуват, тъгуват, самотни са и жадуват прегръдка.

Превод от руски: Полина Василева,

консултативен психолог и автор

Автор: неизвестен

Comments 2

 1. Ariel Habben
  30.04.2021

  I’m not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back in the future. Many thanks

  http://www.froleprotrem.com/

 2. stornobrzinol
  15.05.2021

  Yeah bookmaking this wasn’t a speculative decision great post! .

  http://www.stornobrzinol.com/

Write a comment